Nyhedsbrev


Sommer


 Blandt sommerens store og faste fortællearrangementer er der sommerfortællingerne på Rudolph Tegners Museum i Villingerød fredag 3. august.

Disse arrangementer kaldes også for museets absolut hyggeligste aftener. Publikum kan bare læne sig tilbage og lade sig underholde af de fantastiske fortællinger. Flere af dem relaterer sig til museets særudstilling med otte kunstnere fra Marokko. Hvis vejret tillader det, holdes arrangementet i aftensolen ved museets traktørsted. I dårligt vejr fortælles inden for på museet.

Billetsalg og bestilling af mad via hjemmesiden www.rudolphtegner.dk


KILDEMARKEDET I TISVILDE: De efterfølgende to dage - 4. og 5. august - indbyder de samme fortællere og sandsynligvis et par gæster til non-stop-fortælling på Kildemarkedet. Det foregår i cirkusteltet, der er slået op lidt uden for markedspladsen, hvor det virker som en oase, hvor børn og voksne sammen kan lade sig engagere af en god historie.

Programmet ser således ud:


Lørdag

12:10 Teltet åbnes med tale af Inge Walmar

12:15-16:45 Non stop fortælling for store og små

Søndag

12:00 Cirkusparade - Karsten Klovn og de vilde dyr går genmnem markedspladsen

12:15: Cirkus Bella Donna, gallaforestilling

13:30: Manegen ryddes, mens Karstyen Klovn fortæller historier

14:00-17:00 Non stop fortælling for store og små

Fri entré


FØLG MED: Kalenderen her på www.nordkystfortaellerne.dk opdateres jævnligt med oplysninger om arrangementer, hvor man høre gode historier fortalt af Nordkystfortællerne.


Vidste du i øvrigt, at medlemmerne af Nordkystfortællerne nu har holdt sammen i så mange år, at gruppen er blandt Nordens 10 ældste (og mest erfarne) sammenslutninger for udøvere af den mundtlige fortælletradition og -kunst?


HVAD MENER DU


Fortællefestivalen WOODstories, der nu to gange er blevet holdt sidste weekend i maj på traktørstedet Fændrikshus i Gribskov, holdes i 2018 den 26. og 27. maj.

De to tidligere festivaler har været en stor succes for både fortællere og publikum. Men intet er så godt, at det ikke kan blive bedre. Derfor modtager Nordkystfortællerne gerne kommentarer fra publikum til, hvad de synes der bør ske fremover.

Kommentarer kan sendes på mail sekretariat@nordkystfortaellerne.dk


Samarbejde med andre ildsjæle


Festivalen WOODstories, som det er blevet tradition at holde den sidste weekend i maj,  et af eksemplerne på det gode samarbejde, som Nordkystfortællerne har med Esrum Sø Bådfart og dens støtteforening. Der har i nu tre år været  fortælling på søen og i Fændrikshus  ved sæsonåbningen  samt pinsemorgen og sankthansaften. Samarbejdet fortsætter i 2019. Flere oplysninger om årets arrangementer følger.


Fændrikshus og selve overfarten på søen har  manifesteret sig som en god fortællescene som supplement til det naturlige formidlings- og mødested, som traktørstedet bliver i Nationalparken Kongernes Nordsjælland. Den proces vil Nordkystfortællerne gerne være en af katalysatorerne for. Nordkystfortællernes historier passer fint sammen med de "røverhistorier", som overfartens frivillige skippere underholder passagerne med.


Nordkystfortællerne vil i det hele taget gerne samarbejde med andre ildsjæle, der arbejder for at give sig selv og publikum gode oplevelser. I 2018 er det indledt et samarbejde med den nyåbnede café og kulturhus Det Hvide Hus i Gilleleje. Samarbejdet har foreløbig ført til afholdelse af tre aftenarrangementer med godnathistorier i husets smukke have ved Søborg Kanal og Kultuhavn Gilleleje.


Verdens Fortælledag skal fejres  i 2019

Nordkystfortællerne fejrede  Verdens Fortælledag 2017 på Restaurant Rabarbergården, Holløsegade 21, 3210 Vejby.

Det er  forårsjævndøgnet, der er den officielle World Storytelling Day. I 2017 faldt dette døgn på vores nordiske breddegradder den 20. marts, så arrangementet på Rabarbergården holdtes altså otte timer før. Forårsjævndøgnet er i øvrigt den dag,  hvor dag og nat er lige lange.


Under forårsjævndøgnet -  samt i dagene omkring dette døgn - mødes storytellers – d.v.s.udøvere af den mundtlige fortælletradition og kunst - over hele kloden med deres publikum for at fejre, at den mundtlige fortælletradition lever i bedste velgående i en ellers så digitaliserede verden.


Over hele kloden fortælles  historier ud fra et fælles tema, som skifter år efter år. I 2016 hed det fx ”Stærke kvinder” – i 2017 hed det ”Forvandling”, og i 2918 "skøre fjolser".

Ved en afstemning, hvor fortællere fra hele verden havde mulighed for at deltage, hedder temaet i 2019 "Myths, Legends, and Epics"


Nordkystfortællerne efterlyser samarbejdspartnere, der vil være med til at fejre Verdens Fortælledag i  2019. Alle forslag og henvendelser kan sendes til sekretariat@nordkystfortaellerne.dk.


Verdens Fortælledag er blevet en verdensomspændende manifestation og hyldest til den mundtlige fortælletradition. Initiativet til dagen er taget af den svenske fortæller og biledkunstner  Mats Rehnman  i begyndelsen af 1990'erne. Dagen har nu fået tilslutning i alle verdensdele.


Der kan læses mere om Verdens Fortælledag/World Storytelling Day på http://en.wikipedia.org/wiki/World_Storytelling_Day.