Nyhedsbrev


Nedtælling til festival

Nedtællingen er i gang. 
I weekenden 25.-26. maj skal vil det vise sig, om Tisvildeleje, der i forvejen er kendt for musikfestivalen Musik i Lejet, kan rumme endnu en festival.  Fortællergruppen Nordkystfortællerne, der arrangerer den ny festival – WOODstories - er overbevist om, at det sagtens kan lade sig gøre, og uden at feriebyens beboere eller gæster vil føle sig generet af dens tilstedeværelse. 

Navnet på Tisvildelejes ny festival er inspireret af hippietidens kendte rockfestival Woodstock, der blev holdt i delstaten New York i 1969. Men hvor det på Woodstock var Jimmi Hendrix og andre store rockkoryfæer som spillede højt for flere hundrede tusinde unge menneker, er det på WOODstories et lille udvalg af landets bedste historiefortællere, som på en deres egen intime måde vil  engagere publikum   i medrivende historier for både børn og voksne.

Rammen for festivalen er Naturrum Tisvildeleje, der ligger i Tisvilde Hegns skovbrynr for enden af den store strandparkering, hvor fra der er fri udsigt over Kattegat.  Vejret afgør nøjagtigt, hvor der vil blive fortalt historier. Hvis vejret – hvad langtidsprognosen lover – arter sig som det har gjort ved de tre foregående festivaler, der er blevet holdt i strålende solskin sidste weekend i maj i og omkring traktørstedet Fændrikshus i Gribskov, vil der blive fortalt i forskellige lækroge 25-50 meter fra naturrummet. Hvis det blæser op eller regner, vil arrangementet rykke ind på naturrummets gårdsplads, der kan overdækkes med en markise. 

Netop fordi fortællingen finder sted i et offentligt naturområde, har arrangørerne opgivet at opkræve entré.

I alt 14 fortællere står på programmet. Halvdelen af dem er medlemmer af Nordkystfortællerne, som er en af Skandinaviens 10 ældste sammenslutninger for udøvere af den mundtlige fortælletradition. De øvrige fortællere er christianitten Lene Lømmel, den østjyske sagafortæller Thomas Kirk, fynboen og formanden for FIDA (Fortællere i Danmark) Maria Junghans, Susie Haxthausen fra det dansk-svenske Beretterakademiet, nissekonen Abelone Bregninge – som dog på denne festival mest vil optræde med rituelle sange, samt de to færinger Anna Louise Joensen og Anna Djurhuus, som også vil prøve at få publikum med i en kædedans.

På programmet står også de syv medlemmer af Nordkystfortællerne Alex Fersbye, Ann Mari Urwald, Beate Richter, Jürgen Andresen, Karl  Erik Frederiksen, Lisbeth Lund og Simon Simonsen.  Ind i mellem historierne bydes på spillemandsmusik leveret af husorkesteret Festival Trioen.

Festivalen åbner begge dage klokken 11:00. Lørdag lukkes klokken 17:00, og søndag klokken 15:00, så alle kan nå at komme hjem og stemme. Åbningstalen holdes af Gribskov Kommunes borgmester Anders Gerner Frost.  Arrangørerne opfordrer publikum til selv at medbringe picnickurv og evt. et tæppe eller en havestol  til at sidde på.


Læs om de medvirkende i programmet se det her

Se programmet


Tidsplanen for festivalen ser således ud:

Lørdag 25.maj

                                                                                                            

Velkomst 11:00 ved Karl Erik Frederiksen, formand for Nordkystfortællerne

11:20 Åbningstale ved Anders Gerner Frost, borgmester i Gribskov Kommune

 

11:30 Karl Erik Frederiksen/Festival Trioen

11:50 Ann Mari Urwald

12:10 Lene Lømmel

12:30 Festival Trioen

13:00 Susie Haxthausen

13:20 Simon Simonsen

13:40 Anna Louisa Joensen

14:00 Abelone Bregninge

14:20 Lisbeth Lund

14:40 Maria Junghans

15:00 Jürgen Andreasen

15:20 Festival Trioen

15:50 Anna Djurhuus

16:10 Beate Richter

16:30 Thomas Kirk

16:50: Festival Trioen

 

Søndag 26. Maj

 

11:00 Thomas Kirk

11:20 Ann Mari Urwald

11:40 Anna Djurhuus

12:00 Kædedans v. Anna Djurhuus og Anna Louisa Joensen

12:30 Maria Junghans

12:50 Jürgen Andreasen

13:10 Lisbeth Lund

13:30 Susie Haxthausen

13:50 Beate Richter

14:10 Anna Louisa Joensen

14:30 Karl Erik Frederiksen

15:00 På gensyn. Vi ses til WOODstories i 2020, sidste weekend i maj.

Andre nyheder:

KULTURHAVNEN: Samarbejdet med Kulturhavn Gilleleje fortsætter. Det betyder, at børn og voksne den 2.søndag i hver måned kan gå ind på Gilleleje Bibliotek og i et stille hjørne sætte sig tilrette for at blive underholdt med historier fortalt af medlemmer af Nordkystfortællerne. 

I april aflyses fortællingen på grund af påsken. Derefter er næste arrangement bliver søndag 12. maj 15:00-17:00.

 

VERDENS FORTÆLLEDAG: Der arbejdes også på en festlig fejring af Verdens Fortælledag/World Storytelling Day, som officielt holdes i forårsjævndøgnet (21. marts).

Nordkystfortællerne markerer dagen i samarbejdse med forsdamlingshuset Frændekilde iØrby ved Vejby ved en langbordsmiddag fredag 29. marts. Oplysninger om billetsalg m.v. på fraendekilde.dk


TEGNERS OG FORTÆLLETELTET: Sommeren byder også på det efterhånden traditionsrige fortællearrangement på Rudolph Tegners Museum ved Dronningmølle (8. august)– samt selvfølgelig også Kildemarkedet i Tisvilde (første weekend i august), hvor der over to dage bliver fortalt historier nonstop i fortælleteltet.


GARDENPARTY: Som noget nyt i år indbyder Nordkystfortællerne til fire Storytelling Gardenparties i fire haver i henholdsvis Tinkerup Strand, Holløselund, Vejby og Tisvilde. De holdes i uge 29, hvor Nordkyst-området koger over på grund af musikfestivalen Musik i Lejet og Kanonhallømusikarrangementer mv .

FØLG MED: Mere om de enkelte arrangementer følger – efterhånden som tiden nærmer sig. Følg med på hjemmesidens kalender.