Nyhedsbrev

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skumringstid

Midt i skumringstiden bliver det jul, hvad enten man bryder sig om det eller ej. Nordkystortællerne forsøder tilværelsen for dem, der ikke kan tåle juleriet, og for dem, der elsker det.

Derfor byder fortællergruppen på årstidsrelevamte historier to steder i december.

Søndag 3. december indtager gruppen Nordkystens smukkeste mødelokale, og omdanner det til julestue for både børn og voksne. Det sker søndag 3. december klokken 14:00-16:00. Stedet er DanBoligs mødelokoale, der ligger på første sal på adressen Nordre Beddingsvej 24 på Hundested Havn (samme opgang som Hundested Havnekontor - og oven på snedkeri Egeværk), hvor der er fri udsigt over Hundested Havn, Isefjorden og Kattegat.

 

Torsdag 7. december er gruppen igen på Café karl-e, Nørregade 22E, Frederiksværk. Denne gang er historierne mest egnede for voksne, men børn er selvfølgelig velkomne.

Historierne serveres som en ekstra dessert til aftens menu, der bestilles på karl-e. Læs mere om madbestilling m.v. på http://www.karl-e-cafe.dk/.

Den symbolske pris for desserten - 60 kroner - opkræves ved bordene.

 

 

HVAD MENER DU

 

Fortællefestivalen WOODstories, der blev holdt sidste weekend i maj på traktørstedet Fændrikshus i Gribskov, var igen i år en stor succes for både fortællere og publikum.

Derfor er Nordkystfortællerne allerede begyndt at snakke om den festival, som man nødvendigvis må holde igen næste år.

Men intet er så godt, at det ikke kan blive bedre. Derfor modtager Nordkystfortællerne gerne kommentarer fra publikum til, hvad de synes der bør ske fremover.

Kommentarer kan sendes på mail sekretariat@nordkystfortaellerne.dk

 

STØTTE FRA MUSIK I LEJET

WOODstories 2017 adskilte sig fra den første festival, der blev holdt i 2016, ved, at den gav underskud. Sådan må det nødvendigvis være. når der ikke opkræves entré, og når der ikke er sponsorer. Det var der i 2016, hvor Nordkystfortællerne nød godt af et tilskud fra Gribskov Kommune.

I 2017 var der inden afviklingen af festivalen ingen tilsagn om støtte til selve festivalen, udover et tilsagn fra VELUXfonden om at støtte trykningen af brochurer, plakater m.v.

 

En måned efter festivalen modtog Nordkystfotællerne den glædelige nyhed, at foreningen har modtaget støtte fra musikfestivalen Musik i Lejet, som hvert år lader andre foreninger og kulturelle arrangementer få del i festivalens overskud. Det er blandt andet denne støtte, der gør, at Nordkystfortællerne ønsker at arrangere WOODstories igen i 2018.

 

 

Samarbejde med andre ildsjæle

 

Festivalen WOODstories er et af eksemplerne på det gode samarbejde, som Nordkystfortællerne har med Esrum Sø Bådfart og dens støtteforening. Der var i år også fortælling på søen og i Fændrikshus ved sæsonåbningen 13. maj samt pinsemorgen og sankthansaften.

 

Fændrikshus kan i 2017 i endnu højere grad manifestere sig som en god fortællescene som supplement til det naturlige formidlings- og mødested, som traktørstedet bliver i Nationalparken Kongernes Nordsjælland. Den proces vil Nordkystfortællerne gerne være en af katalysatorerne for.

 

Nordkystfortællerne vil i det hele taget gerne samarbejde med andre ildsjæle, der arbejder for at give sig selv og publikum gode oplevelser. Det er også derfor, at gruppen samarbejder med de frivillige kræfter bag Caffé karl-e..

Til den efterhånden lange række af ildsjæle, der vil det samme som Nordkystfortællerne, kan også føjes Tisvilde Højskole, som med sensommerens tre storytelling-gardenparties har indledt et samarbejde med Nordkystfortællerne - og med hele det danske fortællermiljø. Mere om det samarbejde følger senere.

 

 

Verdens Fortælledag

skal fejres - også i 2018

Nordkystfortællerne fejrede Verdens Fortælledag 2017 på Restaurant Rabarbergården, Holløsegade 21, 3210 Vejby.

Det skete søndag 19. marts, hvor historierne kunne nydes i forlængelse af restaurantens frokostbuffet og under dens kaffe- og kage-buffet.

 

Det er forårsjævndøgnet, der er den officielle World Storytelling Day. I 2017 faldt dette døgn på vores nordiske breddegradder den 20. marts, så arrangementet på Rabarbergården holdtes altså otte timer før. Forårsjævndøgnet er i øvrigt den dag, hvor dag og nat er lige lange.

 

Under forårsjævndøgnet - samt i dagene omkring dette døgn - mødes storytellers – d.v.s.udøvere af den mundtlige fortælletradition og kunst - over hele kloden med deres publikum for at fejre, at den mundtlige fortælletradition lever i bedste velgående i en ellers så digitaliserede verden.

 

Over hele kloden fortælles historier ud fra et fælles tema, som skifter år efter år. I 2016 hed det fx ”Stærke kvinder” – i 2017 hed det ”Forvandling”.

Ved en afstemning, hvor fortællere fra hele verden havde mulighed for at deltage, er de enske titler eller temaer for World Storytellingday fastsat til "Wise Fools" i 2018 og "Myths, Legends, and Epics" I 2019.

 

Nordkystfortællerne efterlyser samarbejdspartnere, der vil være med til at fejre Verdens Fortælledag i 2018 og 2019. Alle forslag og henvendelser kan sendes til sekretariat@nordkystfortaellerne.dk.

Verdens Fortælledag er blevet en verdensomspændende manifestation og hyldest til den mundtlige fortælletradition. Initiativet til dagen er taget af den svenske fortæller og biledkunstner Mats Rehnman i begyndelsen af 1990'erne. Dagen har nu fået tilslutning i alle verdensdele.

 

Der kan læses mere om Verdens Fortælledag/World Storytelling Day på http://en.wikipedia.org/wiki/World_Storytelling_Day.