Nyhedsbrev

Tag med i skoven

WOODstories 2017

27. og 28 maj

WOODstories 2017

SE PROGRAMMET HER

 

WOODstories er en manifestation af den mundtlige fortælletradition og -kunst fortalt i et nutidigt sprog, så historierne kan nydes af både voksne og børn.

Igen i år indbyder Nordkystfortællerne til festivalen WOODstories i den sidste weekend i maj - 27. og 28. maj.

Igen i år foregår det i skovens dybe stille ro ved bredden af Esrum Sø - på og omkring traktørstedet Fændrikshus i hjertet af Gribskov.

15 fortællere og to spillemandsgrupper er parat til at give alle en god oplevelse.

 

Traktørstedet Fændrikshus har adressen Søvej 8, 3230 Græsted. Der fortælles lørdag 11:30-18:30 og søndag 11:00-16:00.

 

Sådan finder du stedet:

Med bil: Det er forbudt at køre i bil i Gribskov. Parker på fx Kalvehavevej (sidevej til Gillelejevej, vej nr 227), hvorfra der er cirka 1,5 km at gå gennem skoven. Eller ved Skovskolen, Nødebo, hvorfra der er ca. 2 km at gå.

Med bus/tog: S-tog København-Hillerød, derefter bus 307 Hillerød-Nødebo, afg. fra Hillerød hver time minuttal 20, og gå ca. 2 km gennem skoven.

Med båd/færge: Afg. fra Skipperhuset, Fredensborg direkte til Fændrikshus: lørdag og søndag 10:30, retur lørdag 21:00 og søndag 16:00. Øvrige afgangstider bestilles via Esrum Sø Bådfart http://www.baadfarten.com/

De medvirkende fortællere er i år:

Alex Fersbye, Ann Mari Urwald, Anna Djurhuus, Beate Richter, Bjørn Bensby, Connie Anette Nordholt, Ibrahima Sory Diallo, Karl Erik Frederiksen, Lisbeth Lund, Maren Grosen, Per Hammerich, Rita Lindegaard Sørensen, Simon Simonsen, Susie Haxthausen og Svend-Erik Engh. Musik: Alsangs-Trioen og Nøddeknækkerne.

Der er selvfølgelig fri entré. Arrangementet støttes af VELUX FONDEN.

 

Tidsplanen for festivalen - ser med alle mulige forbehold for uforudsete hændelser - sådan ud:

 

 

Program lørdag

 

 

11:.30 Velkomst med vin og sandwiches

 

12-13 Anna, Ibrahima, Ann Mari

13.14 Bjørn, Rita, Susie

14-14:30 Karl Erik, Maren

 

14:.30-15 Alsangs Trio

 

15-16 Simon, Svend-Erik,Lisbeth

16-16:30 Beate, Connie

 

16:30-17 Alsangs Trio

17-18 Rita, Bjørn, Alex

 

 

 

Program søndag

 

 

11-12 Anna, Per, Connie

12-12:30 Simon, Maren

 

12:30-13 Nøddeknækkerne

 

13-14 Ibrahima, Lisbeth, Susie

 

14-14.30 Nøddeknækkerne

 

14:30-15 Ann Mari, Beate, Per

15-15:45 Alex, Karl Erik, Svend-Erik

 

15:45 Afslutning

 

Der kan læses mere om WOODstories på Facebook: https://www.facebook.com/groups/1825092547718438

.

Download folder om de medvirkende. Klik

Download flyer/plakat for arrangementet. Klik

 

 

Samarbejde med andre ildsjæle

 

Festivalen er et af eksemplerne på det gode samarbejde, som Nordkystfortællerne har med Esrum Sø Bådfart og dens støtteforening. Der bliver også fortælling på søen og i Fændrikshus samt pinsemorgen og sankthansaften (se kalenderen).

 

Fændrikshus kan i 2017 i endnu højere grad manifestere sig som en god fortællescene som supplement til det naturlige formidlings- og mødested, som traktørstedet bliver i Nationalparken Kongernes Nordsjælland. Den proces vil Nordkystfortællerne gerne være en af katalysatorerne for.

 

Nordkystfortællerne vil i det hele taget gerne samarbejde med andre ildsjæle, der arbejder for at give sig selv og publikum gode oplevelser.

 

Helt aktuelt søger Nordkystfortællerne samarbejdspartnere, der vil byde Nordkystfortællerne velkommen under Kulturnatten i Hillerød. I både 2016 og 2017 opgav Nordkystfortællerne at deltage i kulturnatten, fordi det ikke lykkedes at finde samarbejdspartnere. Det må ikke ske i 2018.

 

 

Fortælling hver måned

Nordkystfortællernes kalender er spækket med arrangementer.

I år kan gruppens trofaste publikum glæde sig over, at Nordkystfortællerne igen har fået et fast tilholdssted, hvor der kan høres historier en gang hver måned. Lige som i "gamle dage" hvor gruppen havde fortællercafé-arrangementer, er det den første torsdag i hver måned, der holdes fortællecafé.

Tidligere har man holdt disse arrangementer i Tisvilde Bio, Slotsbio i Hillerød, Smedjen i Hillerød samt på BLIK-Græsted Bibliotek. Nu er det Café karl-e, Nørregade 22E, 3300 Frederiksværk, der er det faste tilholdsted. Foreløbig er der aftalt fortællearrangementer 6. april, 4. maj og 1. juni. Her serveres historierne som en ekstra dessert til den menu, som værtinden Helga Jensen og husets andre ildsjæle har tilberedt. Der er spisning fra 18:00 og fortællingen begynder 19:00. Billetsalg, bordbestilling m.v. via hjemmesiden www.karl-e-cafe.dk.

 

Verdens Fortælledag

skal fejres - også i 2018

Nordkystfortællerne fejrede Verdens Fortælledag 2017 på Restaurant Rabarbergården, Holløsegade 21, 3210 Vejby.

Det skete søndag 19. marts, hvor historierne kunne nydes i forlængelse af restaurantens frokostbuffet og under dens kaffe- og kage-buffet.

 

Det er forårsjævndøgnet, der er den officielle World Storytelling Day. I 2017 faldt dette døgn på vores nordiske breddegradder den 20. marts, så arrangementet på Rabarbergården holdtes altså otte timer før. Forårsjævndøgnet er i øvrigt den dag, hvor dag og nat er lige lange.

 

Under forårsjævndøgnet - samt i dagene omkring dette døgn - mødes storytellers – d.v.s.udøvere af den mundtlige fortælletradition og kunst - over hele kloden med deres publikum for at fejre, at den mundtlige fortælletradition lever i bedste velgående i en ellers så digitaliserede verden.

 

Over hele kloden fortælles historier ud fra et fælles tema, som skifter år efter år. I 2016 hed det fx ”Stærke kvinder” – i 2017 hed det ”Forvandling”.

 

Verdens Fortælledag er blevet en verdensomspændende manifestation og hyldest til den mundtlige fortælletradition. Initiativet til dagen er taget af den svenske fortæller og biledkunstner Mats Rehnman i begyndelsen af 1990'erne. Dagen har nu fået tilslutning i alle verdensdele.

 

Der kan læses mere om Verdens Fortælledag/World Storytelling Day på http://en.wikipedia.org/wiki/World_Storytelling_Day.

 

Nordkystfortællerne skal nu finde en samarbejdspartner, der vil være med til at fejre Verdens Fortælledag i 2018.