Nyhedsbrev

Uge 29 på den stille måde


Nordkystfortællerne har et alternativ eller et supplement til koncerterne og de andre store arrangementervedNordkysten i uge 29

 

Uge 29 ved Nordkysten behøver slet ikke at være så vild og larmende, som den af og til beskyldes for at være. Der er nemlig mindst ét alternativ til de store koncerter, diskorytmerne, markederne og de andre store festligheder, som ugen ellers er kendt for. Hvad med i stedet - eller som supplement – i den uge at bruge en aften eller flere på at lytte til gode historier fortalt af nogle af landets mest erfarne fortællere – hjemme hos dem selv?

Fire medlemmer af Nordkystfortællerne, der bor ved Nordkysten med nogle haver, som har hver deres egen unikke kulturhistorie og eventyrlige hyggekroge, indbyder til nogle arrangementer, som de kalder Storytelling Gardenparties. Her kan publikum tage plads på tæpper eller havestole, mens nogle af fortællergruppens medlemmer vil underholde med historiefortælling.

Som opakt til historiefortællingen vil værterne fortælle lidt om deres huse og havers historie. Undervejs bydes på et glas vin eller en forfriskning. Alle steder foregår det i tidsrummet 19.00-21.00.


De fire haver ligger i Tinkerup ved Gilleleje, Vejby, Tisvilde og Holløselund  midtvejs mellem Vejby og Tisvilde.

.

Der lægges ud tirsdag 16. juli 19:00 på Revlingebakken 22, Tinkerup, 3250 Gilleleje. Her bor fortælleren og digteren Ann Mari Urwald i et selvbyggerhus med en eventyr-have, som ser ud næsten som det gjorde ved udstykningen i 1950'erne. Udover værtindens historie og digte, kan man også høre de to historiefortællere Simon Simonsen og Karl Erik Frederiksen.


Dagen efter, onsdag 17. juli, foregår det på adressen Stationsvej 16 B, 3210 Vejby, hvor fortælleren Simon Simonsen bor i guldaldermaleren P.C. Skovgaards barndomshjem, som i dag har med en frodig have med et utal af hyggekroge. Her vil værten og fortælleren Lisbeth Lund diske op med nogle af deres bedste historier.


Torsdag 18. juli er der historiefortælling i haven til Kunerts Hus, Kunertsvej 5, 3220 Tisvildeleje, hvor fortælleren Karl Erik Frederiksen bor. Det er i det hus, at maleren Ove Kunert boede fra 1918 til hans død i 1975. Her kan man høre gode historier fortalt af værten samt fortællerkollegaen Ann Mari Urwald.


Uge 29’s historiefortælling slutter fredag 19. juli hos fortælleren Lisbeth Lund. Hun bor Brudsbakken 34, Holløselund, 3210 Vejby, i et moderne pyramideformet hus, som arkitekten Anker Angantyr har designet. Her kan man udover værtinden høre eventyrfortælleren Beate Richters gode historie.


BETALING OG TILMELDING: Nordkystfortællerne, der består af aktive udøvere af den mundtlige fortælletradition, har blandt andet taget initiativ til denne form for sommerarrangementer i et forsøg på at samle penge sammen til afholdelsen af gruppens årlige fortællefestival WOODstories, som næste år holdes i pinsen.

Derfor lover gruppen gratis adgang til havefortællingerne, inklusiv et glas vin eller en forfriskning, til alle som køber støttebevis til fordel for festivalen.


Et støttebevis, som samtidig giver adgang til ét havearrangement koster 75 kroner, mens et støttebevis, der giver adgang til alle fire aftener, koster 200 kroner. Børn har gratis adgang.

Tilmelding og bestilling af støttebevis skal ske senest dagen før på mail havefest@nordkystfortaellerne.dk eller pr. SMS til det telefonnummer, der står ud for hvert arrangement.

Betalingen kan ske på mobilepay til 2049ller kontant ved indgangen. Husk lige penge.


Til dagbogen:

Tirsdag 16. juli 19.00: Revlingebakken 22, Tinkerup, 3230 Gilleleje. Storytelling Gardenparty hjemme hos fortælleren Ann Mari Urwald.  SMS 26223223


Onsdag 17. juli 19.00: Stationsvej 16B, 3210 Vejby; Storytelling Gardenparty hjemme hos Simon Simonsen. SMS 61607777.

 

Torsdag 18. juli 19.00: Kunertsvej 5, 3220 Tisvildeleje: Storytelling Gardenparty hjemme hos Karl Erik Frederiksen. SMS 20492860


Fredag 19. juli 19.00: Brudsbakke 34, Holløselund, 3210 Vejby: Storytelling Gardenparty hjemme hos Lisbeth Lund. SMS 25888716.

 

Se programmet


Andre nyheder:

KULTURHAVNEN: Samarbejdet med Kulturhavn Gilleleje fortsætter. Det betyder, at børn og voksne den 2.søndag i hver måned kan gå ind på Gilleleje Bibliotek og i et stille hjørne sætte sig tilrette for at blive underholdt med historier fortalt af medlemmer af Nordkystfortællerne. 

I april aflyses fortællingen på grund af påsken. Derefter er næste arrangement bliver søndag 12. maj 15:00-17:00.

 

VERDENS FORTÆLLEDAG: Der arbejdes på en festlig fejring af Verdens Fortælledag/World Storytelling Day 2020, som officielt skal holdes i forårsjævndøgnet (21. marts).

Nordkystfortællerne markerer dagen på Kalundborg Bibliotek fredag 20. marts. Yderligere oplysninger følger.


TEGNERS OG FORTÆLLETELTET: Sommeren byder også på det efterhånden traditionsrige fortællearrangement på Rudolph Tegners Museum ved Dronningmølle (8. august)– samt selvfølgelig også Kildemarkedet i Tisvilde (første weekend i august), hvor der over to dage bliver fortalt historier nonstop i fortælleteltet.