Nyhedsbrev

 

Den første torsdag i hver måned

 

Det er let at huske. Den første torsdag i hver måned kan Nordkystfortællerne opleves på Café karl-e i Frederiksværk.

Nordkystfortællerne er ganske simpelt den desssert, der kan nydes oven på den gode mad, der serveres i caféen på dens spiseaftener.

Aftalen med karl-e er, at desserten "Gode historier ad libitum" koster 50 kroner, hvis den bestilles samtidig med aftenens menu. Læs mere om karl-e på hjemmesiden http://www.karl-e-cafe.dk/ eller Facebooksiden https://www.facebook.com/karlecafe/. Mad bestilles ved at klikke ind på arrangementet på Facebooksidens begivenheder. Man kan også kopietre dette link ind i browseren

https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=b6cb63fd08

Huk, at maden skal bestilles senest klokken 12:00 dagen før.

Det koster 60 kroner, hvis man kun møder op til fortællingen. Der er spisning klokken 18:00, og fortællingen begynder 19:15.

De resterende datoer frem til sommerferien er 1. marts, 5. april, 3. maj og 5. juni.

Næste gang er det de tre med medlemmer af Nordkystfortællerne Alex Fersbye, Lisbeth Lund og Simon Simonsen, man kan høre.

Som gæstefortæller medvirker Chanet Deleuran.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HVAD MENER DU

 

Fortællefestivalen WOODstories, der nu to gange er blevet holdt sidste weekend i maj på traktørstedet Fændrikshus i Gribskov, holdes i 2018 den 26. og 27. maj.

Programmet er endnu ikke lagt i detaljer, men igen vil man kunne høre Nordkystfortællerne sammen med nogle af landets bedste fortællere.

 

I år medvirker disse 15 fortællere: Anna Louisa Joensen, Alex Fersbye, Ann Mari Urwald, Anna Djurhuus, Anna-Marie Helfer, Beate Richter, Hanne Eble Jacobsen, Ibrahima Sory Diallo, Jens Peter Madsen, Kari Brinch, Karl Erik Frederiksen, Lisbeth Lund. Simon Henrik Hvid Simonsen, Susie Haxthausen og Thomas Kirk.

 

Spred også det glade budskab: Publikum kan overnatte gratis på Naturstyrelsens lejrpladser i Gribskov. Den nærmeste ligger kun 200 meter fra festivalpladsen.

 

De to tidligere festivaler har været en stor succes for både fortællere og publikum. Men intet er så godt, at det ikke kan blive bedre. Derfor modtager Nordkystfortællerne gerne kommentarer fra publikum til, hvad de synes der bør ske fremover.

Kommentarer kan sendes på mail sekretariat@nordkystfortaellerne.dk

 

STØTTE FRA MUSIK I LEJET

WOODstories 2017 adskilte sig fra den første festival, der blev holdt i 2016, ved, at den gav underskud. Sådan må det nødvendigvis være. når der ikke opkræves entré, og når der ikke er sponsorer. Det var der i 2016, hvor Nordkystfortællerne nød godt af et tilskud fra Gribskov Kommune.

I 2017 var der inden afviklingen af festivalen ingen tilsagn om støtte til selve festivalen, udover et tilsagn fra VELUXfonden om at støtte trykningen af brochurer, plakater m.v.

 

En måned efter festivalen modtog Nordkystfotællerne den glædelige nyhed, at foreningen har modtaget støtte fra musikfestivalen Musik i Lejet, som hvert år lader andre foreninger og kulturelle arrangementer få del i festivalens overskud. Det er blandt andet denne støtte, der gør, at Nordkystfortællerne har mod på arrangere WOODstories igen i 2018.

 

 

Samarbejde med andre ildsjæle

 

Festivalen WOODstories er et af eksemplerne på det gode samarbejde, som Nordkystfortællerne har med Esrum Sø Bådfart og dens støtteforening. Der var i 2017 fortælling på søen og i Fændrikshus ved sæsonåbningen samt pinsemorgen og sankthansaften. Samarbejdet fortsætter i 2018. Flere oplysninger om årets arrangementer følger.

 

Fændrikshus og selve overfarten på søen har manifesteret sig som en god fortællescene som supplement til det naturlige formidlings- og mødested, som traktørstedet bliver i Nationalparken Kongernes Nordsjælland. Den proces vil Nordkystfortællerne gerne være en af katalysatorerne for. Nordkystfortællernes historier passer5 fint sammen med de "røverhistorier", som overfartens frivillige sskippere underholder passagerne med.

 

Nordkystfortællerne vil i det hele taget gerne samarbejde med andre ildsjæle, der arbejder for at give sig selv og publikum gode oplevelser. Det er også derfor, at gruppen samarbejder med de frivillige kræfter bag Caffé karl-e..

Til den efterhånden lange række af ildsjæle, der vil det samme som Nordkystfortællerne, kan også føjes Tisvilde Højskole, som med sensommerens tre storytelling-gardenparties har indledt et samarbejde med Nordkystfortællerne - og med hele det danske fortællermiljø. Mere om det samarbejde følger senere.

 

 

Verdens Fortælledag

skal fejres - også i 2018

Nordkystfortællerne fejrede Verdens Fortælledag 2017 på Restaurant Rabarbergården, Holløsegade 21, 3210 Vejby.

Det skete søndag 19. marts, hvor historierne kunne nydes i forlængelse af restaurantens frokostbuffet og under dens kaffe- og kage-buffet.

 

Det er forårsjævndøgnet, der er den officielle World Storytelling Day. I 2017 faldt dette døgn på vores nordiske breddegradder den 20. marts, så arrangementet på Rabarbergården holdtes altså otte timer før. Forårsjævndøgnet er i øvrigt den dag, hvor dag og nat er lige lange.

 

Under forårsjævndøgnet - samt i dagene omkring dette døgn - mødes storytellers – d.v.s.udøvere af den mundtlige fortælletradition og kunst - over hele kloden med deres publikum for at fejre, at den mundtlige fortælletradition lever i bedste velgående i en ellers så digitaliserede verden.

 

Over hele kloden fortælles historier ud fra et fælles tema, som skifter år efter år. I 2016 hed det fx ”Stærke kvinder” – i 2017 hed det ”Forvandling”.

Ved en afstemning, hvor fortællere fra hele verden havde mulighed for at deltage, er de enske titler eller temaer for World Storytellingday fastsat til "Wise Fools" i 2018 og "Myths, Legends, and Epics" I 2019.

 

Nordkystfortællerne efterlyser samarbejdspartnere, der vil være med til at fejre Verdens Fortælledag i 2018 og 2019. Alle forslag og henvendelser kan sendes til sekretariat@nordkystfortaellerne.dk.

Verdens Fortælledag er blevet en verdensomspændende manifestation og hyldest til den mundtlige fortælletradition. Initiativet til dagen er taget af den svenske fortæller og biledkunstner Mats Rehnman i begyndelsen af 1990'erne. Dagen har nu fået tilslutning i alle verdensdele.

 

Der kan læses mere om Verdens Fortælledag/World Storytelling Day på http://en.wikipedia.org/wiki/World_Storytelling_Day.