Verdens Fortælledag

VERDENS FORTÆLLEDAG

World Storytelling Day logo by Mats Rehnman

Over hele verden fejrer udøvere af den mundtlige fortælletradition Verdens Fortælledag med at indbyde publikum til at høre historier om et fælles tema. Verdens Fortælledag er datoen 20. marts - nogenlunde svarende til forårsjævndøgn på den nordlige del af jordkloden. Nordkystfortællerne fejrer dagen ved et eller flere arrangementer hvert år.

 

Verdens Fortælledag er en verdensomspændende manifestation og hyldest til den mundtlige fortælletradition. Initiativet til dagen er taget af svenske fortællere i begyndelsen af 1990'erne. Den har nu fået tilslutning i alle verdensdele.

Hvert år har sit eget tema. I 2010 hed det Lys/skygge, i 2011 hed det Vand, i 2012 Træer og i 2013 Lykke og Skæbne.

 

Nordkystfortællerne har tidligere fejret dagen blandt andet disse steder: Kunstværkstederne i Helsinge, bibliotekerne i Helsinge, Helsingør, Espergærde, Hornbæk og Humlebæk samt ved egne café-arrangementer i Hillerød og Tisvilde og ved gæsteoptræden i Berättarklubben i Landskrona.

 

Nordkystfortællerne fejrer i 2017 Verdens Fortælledag på Restaurant Rabarbergården, Holløsegade 21, 3210 Vejby.

Det sker søndag 19. marts 14:00-16:00, hvor historierne kan nydes i forlængelse af restaurantens frokostbuffet eller under dens kaffe- og kage-buffet. De nærmere oplysninger om bordbestilling m.v. kan læses på www.rabarbergården.dk. de er desuden billetsalg via www.billetto.dk.

 

Der kan læses mere om Verdens Fortælledag/World Storytelling Day på http://en.wikipedia.org/wiki/World_Storytelling_Day

 

Nordkystfortællerne har tidligere fejret Verdens Fortælledag i kirkerne i Søborg, Gilleleje og Blistrup, samt i Kunstværkstederne i Helsinge, Helsingør Kommunes biblioteker (herunder Kulturvælrftet), Café Smedjeni Hillerød, Teater Restaurangen i Landskrona, Tisvilde Bios foyer og mange andre steder.

 

Hvem vil samarbejde med Nordkystfortællerne om en markering af den store dag i 2018?

 

Der kan læses mere om Verdens Fortælledag/World Storytelling Day på http://en.wikipedia.org/wiki/World_Storytelling_Day.