Nyhedsbrev

Masser af historier
i SOMMERLANDET


Nordkystfortællerne tager nu hul på en stribe arrangementer, hvor publiukum trygt kan møde op, hvis de selv sørger for at efterleve sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Nordkystfortællerne sørger for håndsprit og gode historier.

Publikum må selv sørge for ikke at placere sig tættere på hinanden end tilrådeligt.


SOMMER I GÅRDHAVEN:

Sommerens første fortællearrangement efter corona-nedlukningen holdes onsdag 8. juli på - eller rettere uden for- Café karl-e, Nørregade 22E i Frederiksværk. Her kan man høre de tre fortællere: Jürgen Andresen, Karl Erik Frederiksen og Kurt Flemming. Det er Kurt Flemmings første offentlige optræden som historie fortæller efter, at han ved indgangen til denne sæson forlod Bakken, hvor han har været pPjerrot de seneste 18 år.

 Arrangementet begynder 16:00 - med god mulighed for at nyde eftermiddagssolen (eller skyggen) på den hyggelige gårdsplads. Hvis det mod forventning bliver dårligt vejr, rykker arrangementet indenfor. Entreen er sat til 75 kroner, og det forventes selvfølgeligt, at publikum køber kaffe/te, kager, eller kolde drikkevarer i caféen.


HAVEFESTER:
I juli måned afvikler Nordkystfortællerne også fire GardenStorytellingParties i nogle af Nordkystfortællernes egne haver. Hver have har sin egen unikke kulturhistorie, som fortællerne selvfølgelig også kommer ind på.


For publikum er det gratis at deltage i havefortællingerne - hvis de vel at mærke har købt et støttebevis for fortællefestivalen WOODstories 2021. En sådan festival har Nordkystfortællerne holdt gennem tre år i henholdsvis Gribskov og Tisvildeleje, men på grund af corona og manglende sponsorer bliver den ikke holdt i 2020. Et støttebevis, der giver adgang til én havefortælling, koster 75 kroner. Hvis man køber støttebevis til tre havearrangementer (i alt 225 kroner) får man det fjerde arrangement med gratis.

 Ved hvert arrangement medvirker to eller tre fortællere, og der serveres vin og kolde drikkevarer. Hvis man vil være sikker på en god siddeplads, bør man medbringe en havestol. Der lukkes max 50 gæster ind til hvert arrangement.

Tilmelding og bestilling af støttebeviuser skal ske på mail havefest@nordkystfortaellerne.dk eller på telefon/sms til det telefonnummer, der i kalenderen er anført ud for hvert arrangement.

 

Første StorytellingGardenparty holdes "langt ude på landet" klokken 16:00-18:00 søndag 12. juli i Kurt Flemmings have på Bremerlandsgård, Vibelandsvej 8 ved Valby.


De øvrige arrangementer holdes de tre følgende torsdagsaftener i tidsrummet 19:00-21:00.


Torsdag 16. juli foregår det hjemme hos fortælleren Karl Erik Frederiksen, der bor i Kunerts Hus (Kunertsvej 5, Tisvilde), hvor maleren Ove Kunert boede fra 1918 til 1975.


Torsdag 23. juli er der forælling i sommerhushaven  til Revlingebakken 22 i Tinkerup ved Gilleleje, hvor fortælleren Ann Mari Urwald bor i et selvbyggerhus med en eventyrhave, som ser ud næsten som ved udstykningen i 1950'erne.


Sidste havefortælling holdes toradsdag 30. juli hos Simon Simonsen, der bor i guldaldermaleren P.C. Skovgaards barndomshjem, Stationsvej 16B i Vejby.


HISTORIER PÅ TEGNERS:
Torsdag 6. august er der sommerfortælling på Rudolph Tegners Museum ved Dronningmølle. Følg med på museets hjemmeside https://www.rudolphtegner.dk/

som også bringer oplysninger om billetsalg. Fortællingen begynder 18:00. Arrangementet kan indledes med en rundvisning på muset ved museumsdirektør Luise Gomard.


KONGERNES HIKE:
Deltagerne i Kongernes Hike, der indledes i Helsingør 7. august og slutter i Hornbæk 9. august får også rig lejlighed til at høre historier, når de når de når frem til overnatningsstederne. Følg med på Facebooksiden Kongernes Hike, hvor der også er oplysninger om tilmelding. 


HISTORIER OG KAGER: Nordkystfortællerne møder også op i  haven til Ninas Naturcafé, Kirkeltevej 101 i Lilllerød fredag 21. august. Historiefortællingen finder sted i tidsrummet 15:00-16:30. Arrangementet koster 150 kroner inklusiv Ninas berømte kaffe/kagebord. Billetsalget er indledt, Oplysninger på

https://naturcafe.dk/


VERDENS FORTÆLLEDAG:
På grund af frygten for smitte med Corona-virus måtte Kalundborg Bibliotek og Nordkystfortællerne aflyse fejringen af Verdens Fortælledag 2020 den 20. marts. 

Den holdes nu fredag 9. oktober. Nærmere oplysninger følger på

https://www.kalundborgbib.dk/


KULTURNAT TISVILDE:
Dagen efter - lørdag 10. oktober - deltager Nordkystfortællerne i Kulturnat Tisvilde. Fortællerne kan høres i galleriet, der hører til Glashytten, Nyvej 18 i Tisvilde. der arrangeres fortælleforestillinger i galleriet  henholdsvis klokken 17:00 og 19:00. Oplysningter følger på

http://www.arresoeglass.dk/

og  Facebooksiden Kulturnat Tisvilde.