ForeningenForeningen er stiftet den 1. marts 2005.


Bestyrelsen: Karl Erik Frederiksen (formand), Ann Mari Urwald (næstformand), Beate Richter (kasserer), Simon Simonsen, Jürgen Andresen og Ibrahima Diallo (suppleant).

 

Sekretariat: c/o Karl Erik Frederiksen

Kunertsvej 5 * DK 3220 Tisvildeleje * Denmark

++45 2049 2860

sekretariat@nordkystfortaellerne.dk

nordkystfortaellerne.dk


Bank: Nordea 2276 8970 211 692

CVR. 29434972


Formål: Nordkystfortællerne har til formål at skabe rum og mulighed for mundtlig fortælling i Nordsjælland.


Som medlemmer optages fortællere og personer, som kan støtte foreningens formål og evt. yde en praktisk indsats ved afholdelse af fortællearrangementer.


Blandt foreningens opgaver er ansvaret for fortælleteltet på Kildemarkedet, som holdes ved Sandflugtsmonumentet i Tisvilde hvert år den første weekend i august.


Blandt de øvrige faste arrangementer er en sommerfortælling i tilknytning til specialudstillingerne på Rudolp Tegners Museum.

Siden 2016 har foreningen desuden arrangeret fortællefestivalen WOODstories. de tre første år blev den holdt på traktørstedet Fændrikshus ved bredden af Esrum Sø i hjertet af Gribskov, og i 2019 vbkev den holdt i Naturrum Tisvildleje på kanten af Tisvilde Hegn med fri udsigt over Kattegat. Samme år introduceres i den hektiske uge 29 sommerfortællingerne StorytellingGardenparties, hvor der blev fortalt historier hjemme i haverne hos de fortællere, som bor ved Nordkysten. Det samme kommer til at ske i 2020.


Hvert år omkring datoen 20. marts fejrer gruppen Verdens Fortælledag med en serie fortællinger om årets emne. I 2020 sker det på Kalundborg Bibliotek den 20. marts samt 25. marts på Helsingør Bymuseum.


Nordkystfortællernes medlemmer lader sig også engagere enkeltvis eller samlet som gruppe til fortællearrangementer i foreninger, kirker, skoler, institutioner, private sammenkomster o.l.