Nyheder

Farvel til mørket
Nordkystfortællerne og Nordsjællands Naturskole fortsætter med at invitere til arrangementer med naturformidling og historiefortælling

Efteråret er skumringstid. Det er nu, det er let at fordyber sig i gode i historier. En af de bedste historier, der kan fortælles i tusmørket, er, at det snart bliver lysere.
Lys og mørke har ikke alene betydning for, hvordan vi mennesker oplever omverdenen - eller hvordan vi formidler vores oplevelser videre. Lys og mørke har også stor betydning for livet i naturen - for dyrene og planterne.
Og hvis man vil følge med i, hvordan lys og mørke spiller ind på oplevelsen af omverdenen, så tag med på en ny serie arrangementer, som Nordkystfortællerne og Nordsjællands Naturskole nu indbyder til. En gang om måneden inviteres til naturformidling og masser af hygge med historiefortælling.
Det første arrangement kan kaldes Farvel til mørket. Det holdes nemlig lørdag 17. december -  fire dage før årets korteste dag,vintersolhvervet, hvorefter dagene begynder at længes. Måned for måned vil vi med base i naturen følge, hvordan lyset giver næring til nyt liv. 

Det første arrangement holdes med mødested på Stejlepladsen i Tisvildeleje klokken 17:30. Først vil lederen af Nordjsjællands Naturskole Niels Henriksen invitere publikum med på en kort gåtur langs stranden og ind i Tisvilde Hegn. Derefter samles deltagerne i Den Gamle Redningsstation, hvor Nordkystfortælleren Karl Erik Frederiksen er klar til at diske op med historier om både lys og mørke og det, som er værre. Undervejs bydes på et glas varm gløgg. Hvad man ellers har lyst til at spise og drikke skal man selv medbringe.
Husk:Den Gamle Redningsstation er uopvarmet. Husk derfor fornuftig påklædning.

Den komplette liste over Nordkystfortællernes mange offentlige arrangementer ses under fanebladet Kalender