Nyheder

Efter mørket
kommer lyset

Vinteren er over os, men snart længes dagene, og vi vil igen kunne se og høre forårets farver og stemmer i skoven.  
Hør og se denne gode historie på en serie arrangementer, som Nordkystfortællerne samarbejder med Nordsjællands Naturskole om. Arrangementerne kan give deltagerne et indblik i, hvordan den mørke tid bliver lysere og lysere.
Temaet for arrangementerne hedder “Dagene længes - lyset bryder frem”. 

Det første arrangement var en julevandring i Aggebo Hegn.  
Deltagerne skulle møde op klokken 14:30 på p-pladsen for enden af Aggebo Skovvej. Her blev man taget med på en kort naturvandring, hvor lederen af Nordsjællands Naturskole Niels Henriksen fortalte om naturen netop på den dato, hvor dagens længde var tiltaget med tre minutter i forhold til vintersolhvervet. 
 
Efter vandringen samledes man inde i skoven ved Kulsvierhyttens bålplads, hvor der blev serveret lækker tapas, og hvor Simon Simonsen og Karl Erik Frederiksen fra Nordkystfortællerne optrådte med historier, der var inspireret af årstiden og det sted, arrangementet holdtes. 

De øvrige arrangementer afvikles efter samme koncept.
For alle arrangementer gælder, at publikum - ud over at få fortællinger og anekdoter - får et unikt møde med naturen. Hver gang mødes man cirka en time før solnedgang, og man skilles først, når stjernerne glimter på himlen. 
Turene afvikles på forskellige lokaliteter i Nationalpark Kongernes Nordsjællands område. Hvert sted har deres specielle kulturhistorie og biotop. Arrangementsrækken slutter med sommersolhvervet - årets længste dag - 21. juni.
Klik ind på fanebladet Kalender og se datoer og mødesteder.


Der udbydes fire ture ad gangen. Billetter sælges med en rabatpris til alle fire ture. Hvis man køber billet til tre arrangementer, får man det fjerde med gratis.  
Det er selvfølgelig også muligt at købe billetter til arrangementerne enkeltvis. Arrangementerne henvender sig til både voksne og børn. Børn under 13 år kan deltage gratis. 
Det er kun muligt at udbyde arrangementerne til denne pris, fordi Nordkystfortællerne og Nordsjællands Naturskole har fået støtte fra Gribskov Kommunes Kulturråd.


Billetsalg sker udelukkende via Nationalpark Kongernes Nordsjællands portal: 
www.nationalpark-kong-nord.nationalparkbooking.dk 


De arrangementer, som er (eller har været) slået på Kongernes Nordsjællands portal, er:  

Tirsdag 28. december 14:30 -18:00, P-pladsen Aggebo Skovvej, 3230 Græsted (er afviklet)
Fredag 28. januar 16:00 -19:00, Vandkalven ved Asserbo Slotsruin 
Tirsdag 22. februar 17:00 - 20:00, Kongens Bøge Gribskov/Esrum Sø 
Tirsdag 29. marts 19:00-22.00, Søborg Slotsruin

Tirsdag 26. april 19:30-22.30, Valby Hegn 


Husk, dårligt vejr findes ikke. Kun dårlig påklædning. Husk tøj og fodtøj efter vejret.


Seriens sidste to arrangementer holdes  tirsdag 31. maj og tirsdag 21. juni. 


Samarbejdet med Nordsjællands Naturskole om formidlings- og fortællearrangementer betyder, at Nordkystfortællerne i 2022 vil sætte den store festival WOODstories på stand by.
Den næste festival vil blive holdt 2. og 3. september 2023, sandsynligvis samme sted som den blev holdt i 2021 (Holbogruppens Spejdercenter, Ved Skoven 8 i Helsinge). Nordkystfortællerne er begyndt at tage mod henvedelser fra andre fortællere, som har lyst til at deltage i festivalen.


Havefortællinger igen

Sommeren 2022 vil i lighed med de tre foregående år byde på havefortællinger i fortællernes egne haver ved Nordkysten. Formålet med fortællingerne er blandt andet at tilbyde de mange mennesker, som enten bor eller holder ferie ved den sjællandske Nordkyst, et alternativ eller et supplement til "tivoliseringen" og de mange store arrangementer, hvor der spilles høj musik i sommerlandet.


Fortælling i det fri har gennem nu to år med Corona-restriktioner år også vist sig at have den fordel, at de kan gennemføres i overenstemmelse med sundhedsmyndighedernes skiftende vejledninger.
Det er en af årsagerne til, at sæsonen med havefortællinger i 2022 udvides med to arrangementer i forhold til de foregående år. Alle arrangementer holdes på søndage i tidsrummet 15:00-17:00. Det første holdes søndag 26. juni, og det sidste søndag 31. august.