Nyheder

WOODstories igen
Årets udgave af festivalen WOODstories holdes søndag 23. oktober i kanten af Høbjerg Hegn - og tæt på gode togforbindelser

Denne sommer gav voksne med eller uden børn mange muligheder for at høre gode historier fortalt af nogle af landets mest erfarne storytellers, dvs udøvere af den mundtlige fortælletradition og -kunst. Serien af arrangementer i fortællernes egne haver - 5xStorytellingGardenpaties - fik et stort publikum, og for fortællergruppen var det en stor glæde, at mange af sommerens gæster valgte at møde op til flere af havearrangementerne. Også ved den årlige sommerfortælling på Rudolph Tegners Museum kunne det konstateres, at mange af gæsterne også havde hørt Nordkystfortællerne flere gange tidligere på museet. I år var det 16. sommer i træk, at fortællergruppen besøgte museet.

WOODstories '22: Kort efter sommerarrangementerne kom den glade nyhed, at en donation fra musikfestivalen Musik i Lejets overskudsdeling gør det muligt at indbyde til en dag med festivalen WOODstories i dette efterår. Den tanke havde Nordkystfortællerne ellers slået ud af hovedet, fordi det havde vist sig umuligt at finde økonomiske sponsorer, ligesom fortællerne denne sommer og sensommer har flere arrangementer end normalt at bruge kræfterne på. Men nu er de fleste af pengene kommet i hus.
Derfor indbyder Nordkystfortællerne nu til festivalen WOODstories '22 søndag 23. oktober i tidsrummet 10:00-17:00. Igen i år bliver det i kanten af en skov, Høbjerg Hegn, nemlig i og uden for Høbjerghytten, der har adressen Ved Skoven 6, 3200 i Helsinge. Her kan der fortælles historier inde i salen samt på terassen og i en stor bålhytte. Høbjerghytten ligger bekvemt i forhold til offentlig transport. Det tager fx 10 minutter af gå til hytten fra Helsinge Station.
Publikum kan på festivale blandt andet høre historier fortalt af samtlige medlemmer af Nordkystfortællerne samt nyde musik spillet af Festival Trioen. Navnene på de medvirkende gæstefortællere offentliggøres senere.

Kulturnætter: Nordkystfortællerne deltager i år i kulturnætterne i både Hillerød og Tisvilde. I Hillerød holdes kulturnat fredag 9. september, og her fortælles historier på nogle af dagens og aftenens ture med Den Lille Færge på Slotssøen. Turene vil blive annonceret på færgens Facebookside

https://www.facebook.com/Den-lille-Færge-239621469474225

I Tisvilde holdes kulturnat lørdag 15. oktober. Her fortælles der historier i Glashyttens Galleri henholdsvis klokken 17:00 og 19:00.


Morgenhistorier: En gang hver måned i perioden fra vintersolhvervet i december sidste år til sommersolhvervet i år har Nordkystfortællerne og Nordsjællands Naturskole inviteret til arrangementer i det fri under temaet ”Dagene længes – nu lysner det”, hvor der har været mødetid lidt før solnedgang, og hvor der har været hygge, spisning og historiefortælling i tusmørket. På disse arrangementer har deltagerne kunnet følge, hvordan det tiltagende dagslys kan påvirke livet i naturen og i historiefortællingen.
I forbindelse med vintersolhvervet i år genoptager Nordkystfortællerne og Nordsjællands Naturskole samarbejdet frem til sommersolhvervet 2023. Der lægges ud med et morgenarrangement lørdag 17. december - fire dage før det rigtige vintersolhverv. Mødestedet er  Stejlepladsen i Tisvildeleje, hvor der sluttes af med brunch og historiefortælling.

Den komplette liste over Nordkystfortællernes mange offentlige arrangementer ses under fanebladet Kalender