Det næste arrangement, hvor fortællergruppen Nordkystfortællerne i samarbejde med Nordsjællads Naturskole inviterer publikum med til en gang historiefortælling og naturformidling, holdes lørdag 22. april 18.00-20:30. Det kommer til at adskille sig væsentligt fra de tidligere arrangementer, hvor man følger det tiltagende dagslys’ indvirkning på livet i naturen.
Normalt holdes arrangementerne nemlig i naturen fjernt fra byens lys og byggerier. Denne gang holdes det på Højbogård, Troldemosevej 2 ved Helsinge, hos fåreavleren Selma Bergenholz (billedet), hvis jord nu bliver nabo til to store byområder. På den sydøstlige side gnaver byggerierne i Helsinges ny bydel Troldebakkerne sig ind i det naturskønne åbne land. Samtidig er ejendomsudviklere og investorer i gang med at slå stregerne til endnu et stort boligområde på nabogården mod sydvest. Mens byggerierne nærmer sig, fortætter Selma Bergenholz sit eget naturgenopretningsprojekt i det kuperede terræn ved Højbogårds moseområde.
Hvad der sker med det åbne land, når byen rykker nærmere, bliver der rig lejlighed til at studere, når Selma Bergenholz tager deltagerne med på en kort vandring rundt på gårdens jord. Med på turen er også naturvejleder Niels Henriksen, som fortæller om urbaniseringens indvirkning på faunaen, samt de to historiefortællere fra Nordkystfortællerne Simon Simonsen og Karl Erik Frederiksen, som bryder ind med historier, der relaterer sig til det, man får at se. Undervejs bliver der også lejlighed til at hilse på gårdens dyr, blandt andet 65 lam, der kom til verden i januar. Markvandringen slutter i gårdens bålhytte eller café, hvor der bydes på flere historier samt en gryderet lavet af gårdens økologiske lammekød.
Billetterne koster 125 kroner for voksne og 50 kroner før børn inklusiv spisning.
Af hensyn til fårene og gårdens øvrige dyr må hunde ikke medtages.
Billetsalg udelukkende via Kongernes Nordsjælland:
www.nationalpark-kong-nord.nationalparkbooking.dk
Dagene længes: Husker du vinteren og mørket?
En af tusmørkets og vinterens bedste historier er, at efter mørket kommer lyset.
Lys og mørke har betydning for, hvordan vi oplever omverdenen - eller hvordan vi formidler vores oplevelser videre.
Lys og mørke har også stor betydning for livet i naturen - for dyrene og planterne.
Hvis du vil følge med i, hvordan lys og mørke spiller ind på livet og oplevelsen af omverdenen, så tag med på et eller flere af de arrangementer, som Nordkystfortællerne og Nordsjællands Naturskole indbyder til. En gang om måneden inviterer de to arrangører publikum med til en gang naturformidling og masser af hygge med historiefortælling. Hver gang begynder arrangementet godt et par timer før solnedgang, og det slutter, når den går helt ned.
Se under fanebladet kalender, hvor og hvornår arrangementerne holdes.