Nyheder

Fortvivl ikke -
historier venter
Foruden venter et efterår med fortælling i naturen og ved Kulturnat Tisvilde - samt en dag med WOODstories

Denne sommer har givet voksne med eller uden børn mange muligheder for at høre gode historier fortalt af nogle af landets mest erfarne storytellers, dvs udøvere af den mundtlige fortælletradition og -kunst.

Mens serien af fortællearrangementer i fortællernes egne haver - 5xStorytellingGardenpaties - går på hæld, kommer den glade nyhed: En donation fra musikfestivalen Musik i Lejets overskudsdeling gør det muligt at indbyde til en dag med festivalen WOODstories i dette efterår. Den tanke havde Nordkystfortællerne ellers slået ud af hovedet, fordi det havde vist sig umuligt at finde økonomiske sponsorer, ligesomn fortællerne denne sommer og sensommer har flere arrangementer end normalt at bruge kræfterne på. Men nu er de fleste af pengene koimmet i hus. Derfor kan publikum nu se frem til, at det inden længe vil blive offentliggjort hvorog nornår, at festivalen WOODstories 2022 vil blive holdt.
Allerede ugen efter, at årets sidste StorytellingGardenparty holdes, kan Nordkystfortællerne opleves ved to arrangementer. 
De to sidste StorytellingGardenparties:
Den 24. juli er det fortælleren Lisbeth Lund, der er vært. Hun bor Brudsbakken 34 i Holløselund i et moderne pyramideformet hus tegnet af Anker Angantyr. Ud over hende kan man høre historier fortalt af Karl Erik Frederiksen og Simon Simonsen.
Der sluttes af 31. juli hos fortælleren og digteren Ann Mari Urwald, der bor i Tinkerup i et lille sommerhus, som ser ud næsten som ved opførelsen i 1950’erne. Haven, som en gang var en åben mark, er i dag forvandlet til en lille eventyrskov, hvor værtinden samt Beate Richter og Lisbeth Lund fortæller historier.

Tilmelding og billetsalg til havefortællingerne sker ved henvendelse på mail havefest@nordkystfortaellerne.dk.


Andre arrangementer
Blandt de andre arrangementer, hvor der kan høres historier fortalt af Nordkystfortællerne, er den årlige sommerfortælling med spisning på Rudolph Tegners Museum ved Dronningmølle. Den finder i år sted tirsdag 2. august 17:00. Der fortælles historier inspireret af museets særudstilling ”Faldet”, og arrangementet indledes af maleren Peter Ravn, der har skabt udstillingen. Oplysninger om billetsalg og bestilling af mad findes på hjemmesiden www.rudolphtegner.dk.

Kildemarkedet: Kernen i Nordkystfortællerne begyndte at optræde sammen med historiefortælling på Kildemarkedet i Tisvilde tilbage i 2002. Med en enkelt undtagelse har de været med hvert år siden, hvor de har fortalt non stop i et lille cirkustelt. I år finder fortællingen sted lidt uden for markedspladsen, nemlig på Alléen ved Sandflugtsmonumentet. Her kan gruppen høres lørdag 6. august i tidsrummet 14:30-16:00.


Morgenhistorier: En gang hver måned i perioden fra vintersolhvervet i december sidste år til sommersolhvervet i år har Nordkystfortællerne og Nordsjællands Naturskole inviteret til arrangementer i det fri under temaet ”Dagene længes – nu lysner det”, hvor der har været mødetid lidt før solnedgang, og hvor der har været hygge, spisning og historiefortælling i tusmørket. På disse arrangementer har deltagerne kunnet følge, hvordan det tiltagende dagslys kan påvirke livet i naturen og i historiefortællingen.

Efter sommerferien genoptager Nordkystfortællerne og Nordsjællands Naturskole lystemaet, men med modsat fortegn. Mellem efterårsjævndøgnet i september og vintersolhvervet i december tilbydes i alt fire arrangementer med temaet ”Det mørkner – dagene bliver kortere”. Alle arrangementer holdes som morgenarrangementer med mødetidspunkt cirka en time før solopgang. Der lægges ud lørdag 24. september med mødetid 07:00 på Stejlepladsen i Tisvildeleje, hvor der også sluttes af med brunch og historiefortælling.

Den komplette liste over Nordkystfortællernes mange offentlige arrangementer ses under fanebladet Kalender