Nyheder

Sommer med Nordkystfortællerne

 Sommerhalvåret er altid en travl periode for Nordkystfortællerne.  Det giver publikum mange muligheder for at lytte til gode historier sammen med andre hyggelige mennesker. 
Nordkystfortællerne fortsatte i 2023 processen med at tilføre gruppen et generationssupplement. Ikke at forveksle med et generationsskifte, for de modne kvinder og mænd, som stiftede gruppen tilbage i 2002, er stadig med, men suppleres nu af nye og yngre kræfter. I 2023 kom Mette Kuhlen Gullach og Louise Nabe med som aktive fortællere. Foruden dem består den aktive gruppe fortællere nu af Lasse Lundstrøm, Erik Jensby og Kurt Flemming samt tre af de fortællere, som stiftede gruppen – Lisbeth Lund, Simon Simonsen og Karl Erik Frederiksen - samt Beate Richter, der kom med kort efter stiftelsen. Endnu en af stifterne, Ann Mari Urwald, støtter nu mest gruppen i kulissen. De samme kan man sige om to andre medlemmer, Ibrahima Sory Diallo og Júrgen Andresen.

Publikum kan derfor i år regne med ind i mellem at kunne møde nye fortællere ved Nordkystfortællernes arrangementer.

I højsommeren  lægges ud med et aftenarrangement på Wieth-Knudsen Observatoriet i Tisvilde søndag 7. juli. Her kan publikum høre historier inspireret af universet og sommernatten, mens Michael Quade fra Astronomisk Selskab vil fortælle om stjernehimlen og lade publikum se den gennem observatoriets store kikkert.
De to efterfølgende søndage er der Storytelling Gardenparty i haverne hjemme hos to af fortællerne. Søndag 14. juli sker det hos Lisbeth Lund, Brudsbakken 34, Holløselund, 3210 Vejby. Søndag 21. juli er det Simon Simonsen, Stationsvej 16B, 3210 Vejby, som er vært.

Sommeren byder også på den traditionelle sommerfortælling på Rudolph Tegners Museum. I år er det fredag den 2. august. Igen bliver det en aften, hvor museets direktør Louise Gomard viser rundt på museets særudstilling, hvorefter Nordkystfortællerne disker op med en stribe historier inspireret af udstillingen. Det er en aften, hvor der spises god mad leveret af Sydens Vine & Delikatesser.

Blandt sommerens eller sensommerens andre arrangementer er der igen i år et sandt sørøvertogt på Arresø, hvor publikum sejler ud på Danmarks største sø med M/S Frederikke, og hvor nordkystforælleren Karl Erik Frederiksen tager hul på en ny serie historier om de sørøvere, som hærgede dengang søen var et åbent hav.   Billetsalget sker gennem Arresøfartens hjemmeside.

Der er i det hele taget mange arrangementer med historiefortælling i støbeskeen. Det bedste, man som publikum kan gøre, er at gå ind på denne hjemmeside og klikke på fanebladet Kalender. Her kan man se nøjagtige oplysninger om de enkelte arrangementer.
Hvis du vil vide mere, kan du skrive til sekretariat@nordkystfortaellerne.dk