Nyheder

Efter mørket
kommer lyset

Vinteren er over os, men snart længes dagene, og vi vil igen kunne se og høre forårets farver og stemmer i skoven.  
Hør og se denne gode historie på foreløbig fire arrangementer, som Nordkystfortællerne samarbejder med Nordsjællands Naturskole om. De fire arrangementer kan give deltagerne et indblik i, hvordan den mørke tid bliver lysere og lysere.
Temaet for arrangementerne hedder “Dagene længes - lyset bryder frem”.
 


Det første arrangement er en julevandring i Aggebo Hegn.  
Deltagerne skal møde op klokken 14:30 på p-pladsen for enden af Aggebo Skovvej – en sidevej til Aggebovej cirka midtvejs mellem Valby og Græsted. Her bliver man taget med på en kort naturvandring, hvor lederen af Nordsjællands Naturskole Niels Henriksen fortæller om naturen netop på denne dato, hvor dagens længde er tiltaget med tre minutter i forhold til vintersolhvervet. 
 
Efter vandringen samles man inde i skoven ved Kulsvierhyttens bålplads, hvor der tilberedes et lækkert traktement, og hvor et par medlemmer af Nordkystfortællerne optræder med historier, der er inspireret af årstiden og det sted, arrangementet holdes. 

For alle fire arrangementer gælder, at publikum ud over at få fortællinger og anekdoter får et unikt møde med naturen. Hver gang mødes man cirka en time før solnedgang, og man skilles først, når stjernerne glimter på himlen. 
De fire ture afvikles på fire forskellige lokaliteter i Nationalpark Kongernes Nordsjællands område. Hvert sted har deres specielle kulturhistorie og biotop. 

Billetter sælges med en rabatpris til alle fire ture, hvis de købes inden den 28. december 2021. Hvis man køber billet til tre arrangementer, får man det fjerde med gratis.  
Det er selvfølgelig også muligt at købe billetter til arrangementerne enkeltvis. Arrangementerne henvender sig til både voksne og børn. Børn under 13 år kan deltage gratis. 
Billetsalg sker udelukkende via Nationalpark Kongernes Nordsjællands portal: 
www.nationalpark-kong-nord.nationalparkbooking.dk 

De fire arrangementer: 

Tirsdag 28. december 14:30 -18:00, P-pladsen Aggebo Skovvej, 3230 Græsted 
Fredag 28. januar 16:00 -19:00, Vandkalven ved Asserbo Slotsruin 
Tirsdag 22. februar 17:00 - 20:00, Kongens Bøge Gribskov/Esrum Sø 
Tirsdag 29. marts 19:00-22.00, Søborg Slotsruin 


Husk, dårligt vejr findes ikke. Kun dårlig påklædning. Husk tøj og fodtøj efter vejret. 


Skumring

Efter den forrygende sommer, der bød på masser af historiefortælling i det fri, er Nordkystfortællerne rykket  indendørs for at fortælle historier i skumringstiden. Årets sidste skumringsarrangement på Kulturcaféen i Helsinge holdes lørdag 27. november. Arrangementet begynder klokken 15:00 og varer et par timer. Entréen er sat til 75 kroner.
Kulturcaféen ligger på adressen VP-Arkaden 24 3200 Helsinge. Gåafstanden til Helsinge Station er ca. 300 meter.

Sådan køber du billet:

Skriv til kulturcafeen@helsinge.dk

Tlf.: 30 29 65 04

I cafeen: VP-Arkaden 24. Helsinge