Nyheder

Festival i historiske rammer

Nu er det lige før, at Nordkystfortællerne kan b yde velkommen til åretds festival WOODstories. 
Den holdes i weekenden 2. og 3. september på Mølleloftet på Esrum Møllegård, der er en del af den historiske turistattraktion Esrum Kloster & Møllegård, Klostergade 11B, esrum, 3230 Græsted.
Programmet byder på i alt 12 fortællere fra fire fortællergrupper: Nordkystfortællerne, Rolling Stories, Fortællequarteten og Fortællecirklen. Desuden er der spillemandsmusik med Festival Trioen samt koncert med Søborg Barokkor.
Festivalen åbnere lørdag 2. september med tale af Gribskov Kommunes borgmester Bent Hansen. Ved åbningen bydes på en forfriskning.

Det er syvende gang, at Nordkystfortællerne holder festivalen. De øvrige år har den været holdt på traktørstedet Fændrikshus i Gribskov, Naturrum Tisvildeleje samt Holbogruppens Spejdercenter og Høbjerghytten, Ved Skoven i Helsinge.
Årets festival kan igen holdes over to dage. På grund af en anstrengt økonomi måtte festivalen i 2022 skæres ned til én dag. Økonomien er fortsat anstrengt. Derfor opkræves denne gang en beskeden entré (60 kroner pr. dag - eller 100 kroner, hvis man køber billet til begge dage samtidig). Børn har fortsat gratis adgang.
Billetsalget sker via Nationalpark Kongernes Nordsjællands bookingportal (se fanebladetkalender).
Planlægningen af årets festival kom godt fra start, fordi Nordkystfortællerne har fået økonomisk støtte fra Nationalparkpuljen under Nationalpark Kongernes Nordsjælland, som fortællergruppen har indgået partnerskabsaftale med.
Aftalen betyder blandt andet, at Nordkystfortællerne nu deltager aktivt i udviklingen af nationalparkområdet og medvirker til formidlingen af både naturen og kulturarven, som kendetegner nationalparken. Festivalen, der har til formål at stimulere børn og voksnes interesse for storytelling eller mundtlig og levende historiefortælling, samt deres lyst til engagement og fordybelse i en ellers digitaliseret hverdag, kan ses som en del af kulturarven.
De mevirkende fortællere kommer fra grupperne Nordkystfortællerne, Rolling Stories DK og Fortællequarteten. På programmet står også en koncert med Søborg Barokkor samt spillemandsmusik med "husorkestret" Festival Trioen.
Se mere om festivalen under fanebladet WOODstories.